Primary Menu
Hit Enter to search or Esc key to close

Κένυα, σαφάρι στη χώρα των Μασάι

Κένυα, σαφάρι στη χώρα των Μασάι

Blog thumbnail

«Το διαμάντι της Ανατολικής Αφρικής» διαθέτει εκπληκτική ποικιλομορφία τοπίου: αχανείς ακτές με σμαραγδένια νερά και κοραλλιογενείς υφάλους στα ανατολικά, τη μαγεία της ερήμου στον Βορρά, υπέροχα ορεινά τοπία με κορωνίδα τις χιονοσκέπαστες κορυφές του όρους Κένια ( το δεύτερο ψηλότερο στην Αφρική ) στο κέντρο, το πλατό των Highlands στα 1.675 μ., όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, λίμνες όπως η –αγαπημένη των εξερευνητών– Βικτόρια και η Ναϊβάσα. Τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις είναι μέρος τους τοπίου της Κένυας. Ένας αγαπημένος προορισμός για σαφάρι στην Ανατολική Αφρική. Υπάρχουν περισσότερα από 40 εθνικά πάρκα και καταφύγια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα στη λίμνη Βικτώρια και στον Ινδικό Ωκεανό, που καλύπτουν κάθε φανταστικό τοπίο και διαθέτει όλα τα ζώα της Αφρικής.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το σαφάρι της άγρια ζωής είναι η ψυχή του τουρισμού της Κένυας, και η υποδομή για τους ταξιδιώτες εντυπωσιακή. Τα τζιπ, τα λεωφορεία και τα μικρά αεροσκάφη πετούν καθημερινά σε όλη τη χώρα προς τα καταλύματα για σαφάρι και τους καταυλισμούς, με μερικά να είναι απλά και αγροτικά και άλλα να είναι πλούσια και πολυτελή. Μπορείτε ευχάριστα να απολαύσετε στενές επαφές με τη φύση ακόμη και με περιορισμένο προϋπολογισμό, περπατώντας στους δρόμους του σαφάρι με ντόπιους οδηγούς και να μείνετε σε οικονομικούς καταυλισμούς που έχουν κάποιες ανέσεις.

Το ταξίδι στις δυτικές επαρχίες της Κένυας γίνεται μέσα σ’ ένα ήρεμο τοπίο με χαμηλούς, κυματιστούς λόφους, σκεπασμένους με καταπράσινα στάχυα, μεγάλες φυτείες με καλαμπόκια και φουντωτές μηλιές. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί εγκαταστάθηκαν εδώ οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι. Το κλίμα ήταν πιο ανεκτό γι αυτούς, αλλά και ιδανικό για την καλλιέργεια φυτών που δεν θα ευδοκιμούσαν πουθενά αλλού στην Αφρική. Η πόλη Nakuru δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γοητεία, ωστόσο είναι διάσημη διότι βρίσκεται δίπλα στην πιο όμορφη λίμνη της χώρας. Στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα της λίμνης Nakuru ζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, δύο εκατομμύρια ροζ φλαμίνγκο. Φανταστείτε το θέαμα που παρουσιάζουν όταν συγκεντρώνονται στα ρηχά νερά στις όχθες της! Δυτικότερα από τη Nakuru βρίσκεται η πόλη Kericho, γνωστή και ως πρωτεύουσα του τσαγιού.

 

Πακέτα για Κένυα