Primary Menu
Hit Enter to search or Esc key to close

Σευχέλλες, βουτιά στην εξωτική ομορφιά

Σευχέλλες, βουτιά στην εξωτική ομορφιά

Blog thumbnail

Το αρχιπέλαγος των Σευχελλών αποτελείται από 115 γοητευτικά νησιά τα 41 από αυτά είναι γρανιτένια και τα 74 κοραλλιογενή και εκτείνεται βόρεια της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά της Ινδίας στα ζεστά και ανοιχτογάλανα κύματα του Ινδικού Ωκεανού. Το Σύμπλεγμα των Σευχελλών θεωρείται «το διαμάντι» του Ινδικού Ωκεανού. Χρώματα και μυρωδιές εξωτικές πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και μαγεύουν τον επισκέπτη.  Το κλίμα στις Σεϋχέλλες είναι πάντα ζεστό και δεν πιάνει υψηλές θερμοκρασίες ζέστης ή χαμηλές θερμοκρασίες κρύου. Η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 24 °C και δεν ξεπερνά τους 32 °C. Όλα όμως τα απομακρυσμένα νοτιότερα νησιά βρίσκονται έξω από τη ζώνη των κυκλώνων κάνοντας έτσι τις Σεϋχέλλες έναν προορισμό για όλο το χρόνο για τους λάτρεις του ήλιου και τους λάτρεις της θάλασσας.

Είναι γενικά πιο κρύα όταν πνέουν οι βορειοδυτικοί άνεμοι κατά τους μήνες Νοέμβριο μέχρι Μάρτιου. Η θάλασσα γενικά είναι ήρεμη και ο καιρός ζεστός και υγρός με μέση τιμή ταχύτητας ανεμών 15-20 χιλιόμετρα την ώρα. Το μεγαλύτερο ποσό της ετήσιας βροχόπτωσης πέφτει κατά τους μήνες Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο σε σύγκριση με τους άλλους μήνες. Ο μέσος αριθμός των βροχών (μέρες με 1 μιλιμέτρο η περισσότεροβροχή) το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριοείναι 18, 17 και 11 μέρεςαντίστοιχα. Είναι επίσης αρκετά συννεφιασμένα κατά περιόδους εκείνες τους μήνες και ως εκ τούτου είναιλιγότερη η ηλιοφάνεια. Ο καιρός είναι πιο ζεστός από το Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και η υγρασία είναι υψηλή -συχνά 80% ή υψηλοτέρα.
Του μήνες από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο είναι πιο ξηρά, με πιο ψυχρό καιρό, και πιο ψυχρές συνθήκες, και πιο ζωντανές θάλασσες- κυρίως στις νοτιοανατολικές ακτές-  και ανέμους 19-37 χιλιόμετρα την ώρα. Κατά μέσο όρο, ο αριθμός των ημερών που βρέχει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι 11 με μεγάλες περιόδους ήλιου. Είναι αρκετά κοινό να υπάρχουν ξηρές περίοδοι για δύο εβδομάδες ή και περισσότερο.

Οι κοσμοπολίτικες Σεϋχέλλες είναι ένα πολύχρωμο μείγμα διαφορετικών λαών και φυλών. Σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στην ιστορία της, άνθρωποι με προέλευση από την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία έχουν έρθει στις Σεϋχέλλες, φέρνοντας μαζί τους ξεχωριστές παραδόσεις και τα έθιμά τους και συμβάλλοντας στο τρόπο ζωής και στο ζωντανό πολιτισμό των Σεϋχέλλων. Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει αυτές τις επιρροές στη δουλειά σε όλους τους τομείς της τοπικής τέχνης, στη κουζίνας, στη μουσική, στο χορό και στην αρχιτεκτονική.

Οι Σεϋχέλλες είναι ένα ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας και ένα καταφύγιο για μερικά από τα πιο σπάνια είδη χλωρίδας & πανίδας στον πλανήτη. Με σχεδόν το 50% της περιορισμένης της ηπείρου να παραμερίζεται ως εθνικά πάρκα και σε εφεδρεία, οι Σεϋχέλλες είναι υπερήφανες για τις επιδόσεις τους στην παρατήρηση πολιτικών προστασίας που έχουν σαν αποτέλεσμα ένα αξιοζήλευτο βαθμό προστασίας του περιβάλλοντος και των ποικίλων οικοσυστημάτων που υποστηρίζει. Δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο μοναδικά ενδημικά δείγματα, όπως το μυθικό Coco-de-mer, το μεγαλύτερο στον κόσμο σπόρο, το δέντρο μέδουσα, με μόνο οκτώ σωζόμενα παραδείγματα, τον παραδεισένιο μυγοχάφτη των Σεϋχέλλων και το ωδικό πτηνό των Σεϋχέλλων. Οι Σεϋχέλλες επίσης στεγάζουν δύο Μνημεία Παγκόσμια πολιτιστικής Κληρονομιάς της  U.N.E.S.C.O: τη Aldabra, η μεγαλύτερη κοραλλιογενής ατόλλη του κόσμου και το Praslin’sVallée de Mai, που πιστεύεται ότι είναι η αρχική τοποθεσία του κήπου της Εδέμ. Από το μικρότερο βάτραχο στη βαρύτερη χελώνα της γης και το μοναδικό πουλί που δεν πετάει του Ινδικού Ωκεανού, οι Σεϋχέλλες καλλιεργούν μία καταπληκτική σειρά από ενδημικά είδη που περιβάλλονται μέσα σε μία εξαίρετη φυσική ομορφιά.