Primary Menu
Hit Enter to search or Esc key to close

Περού, στη χώρα των Ίνκας

Περού, στη χώρα των Ίνκας

Blog thumbnail

Σκαρφαλωμένη στις Άνδεις, με μοναδικά αρχαιολογικά και φυσικά πάρκα κι έντονο τοπικό χρώμα, η γη των Ίνκας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χώρα-μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Μάτσου Πίτσου, η αρχαία πόλη των Ίνκας, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του κόσμου. Όμως ένα ταξίδι σε μια τόσο ενδιαφέρουσα χώρα όπως το Περού, έχει πολλά ακόμη να σας δώσει! Το Περού είναι χώρα στη νότια Αμερική. Συνορεύει βόρεια με τον Ισημερινό και την Κολομβία, ανατολικά με τη Βραζιλία, νοτιοανατολικά με τη Βολιβία, νότια με τη Χιλή και δυτικά βρέχεται από Ειρηνικό ωκεανό. Το Περού είναι χαρακτηριστική χώρα της περιοχής των Άνδεων. Έχει έκταση 1.300.000 τ.χλμ., είναι δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα και 31.151.643 κατοίκους [1], με βάση επίσημες εκτιμήσεις του 2015. Οι περουβιανές πόλεις είναι πολυπολιτισμικές, με ιστορία που είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης του πολιτισμού των Άνδεων με αυτόν των Ισπανών αποίκων. Παγκοσμίως η χώρα είναι γνωστή ως το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας.

H Λίμα είναι γνωστή ως η γαστρονομική πρωτεύουσα της Αμερικής. Οι επιρροές είναι πολλές από τους Ισπανούς κονκισταδόρους (κατακτητές), τους Ευρωπαίους, τους Κινέζους και τους Ιάπωνες και το αποτέλεσμα συναρπαστικό! Οι κατηγορίες των εστιατορίων είναι Creole food, Chifas, Cebicherias. Το ceviche είναι το πιο γνωστό πιάτο της περουβιανής κουζίνας και σίγουρα, ένα από τα νοστιμότερα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πιάτο από φρέσκο ψάρι, μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών, μαζί με κόκκινες πιπεριές, μαύρο πιπέρι και κρεμμύδια.
Ένα άλλο δημοφιλές πιάτο είναι το Tacacho, το οποίο γίνεται από κάποιο φυτό το οποίο τηγανίζεται και στη συνέχεια αναμιγνύεται με chicharones (τηγανητό λίπος χοιρινού). Συνήθως συνοδεύεται με chorizo (τηγανητό λουκάνικο) καθιστώντας το τέλειο συνδυασμό. Το πιάτο αυτό είναι τυπικό όλης της περιοχής του Αμαζονίου.

Το φαγητό των Άνδεων είναι ίσως, η βάση της περουβιανής κουζίνας, που στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε φρέσκα και απλά προϊόντα, όπως το καλαμπόκι, την πατάτα, τη maca (μια ρίζα από ένα ποώδες φυτο που φύεται σε μεγάλα υψόμετρα στις Άνδεις), τα φασόλια, την κόκκινη πιπεριά και άλλα.

 

Πακέτα για Περού