Primary Menu
Hit Enter to search or Esc key to close

Μπαλί, το νησί των Θεών

Μπαλί, το νησί των Θεών

Blog thumbnail

Το Μπαλί είναι ένα από τα χιλιάδες όμορφα νησιά της Ινδονησίας και βρίσκεται ανατολικά του Java και δυτικά του Lombok. Το Μπαλί είναι πολύ γνωστό ως “Το νησί της θεάς” ή ως “Το νησί των χιλιάδων Putas/Ναών”. Το Μπαλί σχετίζεται επίσης με τον “Παράδεισο”, και όχι αδίκως. Ο συνδυασμός των φιλικών, φιλόξενων ανθρώπων, οι φυσικές καλλονές του νησιού, ένας γοητευτικός οπτικός πολιτισμός εμποτισμένος με πνευματικότητα, και θεαματικές παραλίες για σπουδαίο σερφινγκ και καταδύσεις, και το καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ευχάριστο κλίμα του νησιού, έχουν καταστήσει το Μπαλί ως το αδιαφιλονίκητο “νούμερο ένα” τουριστικό προορισμό της Ινδονησίας, Αυτός είναι κι ο λόγος που το Μπαλί θεωρείται το “κορυφαίο νησί” από πολλούς επισκέπτες. Αν όλα αυτά δεν αρκούν για να πεισθείτε ότι το Μπαλί είναι τόσο υπέροχο, τότε μάθετε και αυτό: το Μπαλί ανακηρύσσεται κάθε χρόνο από τους αναγνώστες των μεγάλων ταξιδιωτικών περιοδικών ως ο πιο μαγευτικός ταξιδιωτικός προορισμός για διακοπές σ’ όλον τον κόσμο.

Το Μπαλί αποτελεί υπέροχο προορισμό και επιφυλάσσει κάτι για τον καθένα. Παρόλο που δέχεται αμέτρητους τουρίστες, μπορείτε να βρείτε λίγη γαλήνη και ηρεμία αν το επιθυμείτε. Αν είστε οπαδοί των κέντρων spa θ’ ανακαλύψετε ότι το νησί είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των spa. Αν λατρεύετε την παραλία, σίγουρα θα συγκαταλέγετε το Μπαλί στη δεκάδα με τις αγαπημένες σας παραλίες. Ό,τι κι αν κάνετε, το Μπαλί έχει μια πτυχή ακριβώς για εσάς.

Ναι, το Μπαλί είναι πολυδιάστατο νησί. Πολιτισμός, φύση, τέχνες, κουζίνα, σπορ, ψώνια, ο,τιδήποτε – εδώ θα βρείτε μοναδικές πλευρές όλων αυτών των στοιχείων. Ακόμα κι αν δεν κάνετε απολύτως τίποτε, αυτό γίνεται με τον καλύτερο τρόπο στη Νησί του παραδείσου. Κατά τον εορτασμό του Nyepi, η ετήσια παράδοση επιτάσσει ότι οι άνθρωποι παρατηρούν τη σιωπή, σταματάνε να κάνουν ο,τιδήποτε κακό και σβήνουν εντελώς τα φώτα. Το δίχως άλλο, αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για την κουρασμένη ψυχή σας.

Spa στο Μπαλί

“Κοπάνισμα”, σκόνη από ηφαιστειακό γυαλί, καταπλάσματα και πολλά άλλα. Ο οδηγός μας για τα καλύτερα θέρετρα spa στο Μπαλί και μερικές εσωτερικές τοπικές θεραπείες από lulur της Ιάβας μέχρι φύκια και θαλασσοθεραπείες. Στο παρελθόν το χαρακτήριζαν ως “να σε γδέρνουν ζωντανό”. Στις μέρες μας, στους μοντέρνους κύκλους, η απολέπιση του δέρματος θεωρείται απίστευτα ευεργετική για το σώμα σας. Οι άνθρωποι ξύνουν το δέρμα σας μ’ ό,τι μπορείτε να φαντασθείτε, από πέτρα ηφαιστειακού γυαλιού και κέλυφος καρύδας μέχρι σκόνη ρυζιού, κόκκους χρυσόριζας και καφέ. Στο τέλος, αν δεν σας δεχθούν στο κοντινότερο νοσοκομείο, η πρώην ή ο πρώην σύζυγός σας θα σας εκλιπαρεί στο τηλέφωνο να συμφιλιωθείτε και, γενικά, το αντίθετο φύλο θα συρρέει γύρω σας για να θαυμάσει την εσωτερική σας λάμψη και, γιατί όχι, το παιδί που κρύβετε μέσα σας.

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να νιώσετε το εξαγνιστικό ανάβλυσμα μιας αποικιακής άρδευσης, μια παραδοσιακή κούρα “jamu” ή απλώς ένα αρωματικό μασάζ απ’ ότι εδώ στο Μπαλί, το νησί των θεών, όπου η καθαριότητα είναι συνώνυμη με την θεϊκότητα. Σίγουρα όλη αυτή η ασαφής περιπέτεια στη βαθειά θάλασσα θα σας κοστίσει, αλλά πόσο συχνά έχετε αλήθεια την ευκαιρία να βγείτε από το καβούκι σας και να απολαύσετε μια ολοκληρωτική περιποίηση σώματος; Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στα κέντρα spa στο Μπαλί και σε μερικά από τα καλύτερα θέρετρα spa, από το Nusa Dua μέχρι τα Seminyak και Ubud. Τα θέρετρα spa στο Seminyak θέλουν να θεωρούνται “μοδάτα”, ενώ εκείνα στο Ubud ισχυρίζονται ότι αιχμαλωτίζουν την “ψυχή” του μέρους, αν καταφέρετε να τα ανακαλύψετε στους ανακατωμένους δρόμους του Μπαλί.

Τα κέντρα spa με περιποιήσεις jamu, με φύκια και θαλασσινό νερό ξεφυτρώνουν σαν τα ραπανάκια σ’ όλο το νησί, έτσι λοιπόν για τους σκοπούς αυτού του οδηγού κέντρων spa στο νησί, θα επικεντρωθούμε στα καλύτερα μόνο. Το μεγάλο δεν είναι πάντα και καλύτερο και ορισμένες μικρές εγκαταστάσεις διαθέτουν πολύ ωραίο εξοπλισμό και παροχές. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει στο κάτω κάτω της γραφής, το Μπαλί είναι ένα πραγματικό μαγικό μέρος και ανεξάρτητα από το που θα καταλήξετε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μαγευθείτε από το σέρβις, τις κούρες και το περιβάλλον. Αν και υπάρχουν αρκετά ανεξάρτητα κέντρα spa με λογικές τιμές σ’ όλο το νησί, είναι πιθανό να αναζητήσετε κάποιο από το διαδίκτυο, για το λόγο αυτό επικεντρωνόμαστε κυρίως στα θέρετρα spa στο Μπαλί, Ελέγξτε τον χάρτη μας για το Μπαλί και ορμήξτε!

 

Πακέτα για Ινδονησία